Storing?

Heeft u een storing aan uw CV-ketel of aan een andere installatie in uw huis? Dit kunt u op deze pagina doorgeven. De service monteur krijgt dit bericht direct door en neemt zo spoedig mogelijk contact met uw op.

(Bij ernstige spoed, bel dan het storingsnummer: 06-11366748)

Veel gestelde vragen

Hier staat informatie over veel voorkomende storingen, wellicht kunt u de storing aan uw CV-ketel of elektrische installatie zelf verhelpen.

Storingen

U heeft een storing aan uw elektrische installatie, wat kunt u zelf testen?

  • Zekeringen controleren en eventueel vervangen (oorzaak kortsluiting of overbelasting).
  • Automatische zekeringen of installatie automaten die staan uitgeschakeld weer inschakelen (oorzaak kortsluiting of overbelasting). Als de zekering of de automaat  heet is geworden is er meestal sprake van overbelasting (te veel zware apparaten op een groep).
  • Alle zekeringen en automaten staan ingeschakeld maar u heeft nergens stroom, mogelijk ligt de hoofdzekering er uit
  • Als u een 3-fasen aansluiting heeft kan een deel van de installatie het niet doen, mogelijk ligt een van de 3 hoofdzekeringen eruit.
    Een defecte hoofdzekering mag u nooit zelf vervangen! Wij mogen dit wel doen en we mogen ook de kast weer verzegelen.U kunt ook het storingnummer van Liander bellen (U betaald wel storing en voorrijkosten)
Aardlekschakelaar staat uitgeschakeld:
In de meeste gevallen wordt de aardlek storing veroorzaakt door een apparaat of lichtpunt.
Veel voorkomende veroorzakers van een aardlek storing: Koffiezet apparaat, buitenlamp, CV- pomp, vloerverwarmingunit, wasautomaat en vaatwasser.
  • Zet alle groepenschakelaars in de uitstand
  • Schakel de aardlekschakelaar in (meestal handel of draaiknop omhoog zetten)
  • Schakel de groepenschakelaar een voor een in, wanneer de aardlekschakelaar weer uitvalt heeft u de groep met een storing te pakken, u kunt de andere groepen en aardlekschakelaar inschakelen
  • Schakel alle lichtschakelaars van de groep met storing uit en trek alle stekkers van deze groep uit de wandcontactdozen.
  • Schakel de groepschakelaar weer in, als de aardlek niet uitvalt is de storingveroorzaker niet meer aangesloten, zet de lichtschakelaar van de betreffende groep weer aan en een voor een de stekkers er weer in.
  • Als de aardlekschakelaar uitvalt heeft u het apparaat welke de storing veroorzaakt gevonden

Ik heb een storing aan mijn ATAG ketel, hoe los ik dit op?

Klik hier voor de gebruikershandleiding (met de meest voorkomende storingen) van:

U heeft een storing aan uw CV- ketel, wat kunt u zelf doen?

    • Staat er stroom op de wandcontactdoos waar uw toestel op staat aangesloten?
      Als er een lampje op de CV- ketel brand of het display leesbaar is, dan heeft u wel stroom. Als u twijfelt kunt u de wandcontactdoos testen met een lamp.
    • Controleer de druk in uw installatie, deze hoort tussen de 1 en 2 Bar te zijn.
      Is de druk onder de 1 bar? Dan de installatie bijvullen tussen 1,5 en 2 bar
      Als de druk helemaal op nul staat, dan kan er een lekkage in uw installatie zijn. Controleer dan uw installatie. Ontlucht tijdens het vullen de radiatoren en overige ontluchtingspunten met het sleuteltje.
    • Moderne CV- ketels geven bij een storing een code. Noteer deze code en probeer het toestel te resetten met de resetknop (R).
    • De installatie komt niet op temperatuur, maar er is wel warmwater.
      Een veel voorkomende oorzaak is een lekkende warmwaterkraan, een druppelende kraan zorgt ervoor dat de verwarming niet gaat werken.

Zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonne-energie wordt opgewekt door zonnestralen die op zonnepanelen vallen. Zonnepanelen bestaan uit losse cellen van silicium (kristallijn) of op gedampt silicium (amorf). Silicium is ook het hoofdbestanddeel van het zand op het strand.

Het silicium in zonnepanelen is echter zo zuiver dat het in staat is zonnestraling om te zetten in gelijkstroom. Op een dak liggen meestal meer panelen, deze panelen koppelen we aan elkaar in bijvoorbeeld setjes van 10, dit noemen we dan een string. De kabels die van die string afkomen gaat naar een omvormer (inverter) een kastje met een transformator.

Die omvormer maakt van de gelijkstroom van de panelen wisselstroom. Dat moet, omdat alle elektrische apparaten in huis en ook het elektriciteitsnet buiten het huis alleen met wisselstroom werken.

Omdat we graag weten hoeveel stroom we hebben opgewekt, wordt naast de gewone elektriciteitsmeter een zogeheten bruto-productiemeter in de meterkast geplaatst. Die registreert alle door de zonnepanelen opgewekte elektriciteit. Een groot deel van de opgewekte stroom wordt in het eigen huis gebruikt. Een ander deel wordt aan het gewone net terug geleverd. Bij de oude schijfmeter is dat goed te zien als de rood-zwarte schijf terugdraait.

Zonnepanelen werken het best als ze onder een hellingshoek op het zuiden worden geplaatst. Op de instralingsschijf kunt u nakijken wat de opbrengst op uw dak zou zijn.

    Storing melden

    Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: E-mail: Bij storing aan cv-ketel, invullen: Merk cv-ketel: Storingscode: Heeft u nog water warm water? JaNee Heeft u nog verwarming? JaNee Omschrijving storing: * Verplichte velden Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.
    Scroll naar boven
    ×

    Op zoek naar een leuke baan?
    Neem contact met ons via WhatsApp of ga naar onze werkenbij pagina. Klik op ons logo hieronder om ons een WhatsApp bericht te sturen. 

    ×