Wie zijn wij

Koos Verbart Elektrotechniek werd opgericht in de zomer van 1980 aan het Zuideinde in Abbekerk. Als eenmanszaak begon Koos met de nadruk op elektrotechniek, maar al snel groeide ons aanbod uit tot een breder scala aan werkzaamheden, waaronder loodgieterswerk, cv-installaties en dakwerk.

Een bijzonder hoofdstuk in onze geschiedenis was de oprichting van een witgoedwinkel aan het Zuideinde. Deze winkel werd zes dagen in de week gerund door Marga, de vrouw van Koos. Hier konden dorpsgenoten terecht voor huishoudelijke apparatuur zoals wasmachines, koffiezetapparaten, elektrische dekens en strijkijzers.

Veelzijdig installatiebedrijf

In de loop der jaren hebben we ons bedrijf zien evolueren. Met de uitbreiding van de diensten werd onze bedrijfsnaam gewijzigd naar Koos Verbart Installatietechniek. Begin jaren ‘90 trad Marga Verbart toe als mede-eigenaar van de firma, wat ons bedrijf in staat stelde om uit te groeien van een elektrotechnische eenmanszaak naar een veelzijdig installatiebedrijf met meerdere medewerkers.

In 1993 verhuisde we naar een nieuw pand aan de Dorpsstraat, gelegen in het hart van Abbekerk, waar we maar liefst 25 jaar gevestigd waren. Hier zetten we onze eerste stappen in de duurzame installatietechniek. Met de installatie van de eerste zonneboiler midden jaren ‘90, en de pioniersgeest van Koos die leidde tot de installatie van de allereerste grondwarmtepomp in 2003, ondanks de aanvankelijke scepsis van velen.

zwart wit collage copy (3)
ecoinstal-home

Nieuwe inzichten

In 2006 trad Marien, de zoon van Koos, toe tot het bedrijf. Marien begon als elektromonteur en groeide al snel door naar een leidinggevende rol. Dit gaf het bedrijf een positieve boost. In 2014 werd Marien mede-eigenaar en nam hij het aandeel van zijn moeder over.

In 2018 zijn we verhuisd naar een nieuw pand op industrieterrein de Veken in Opmeer. Deze verhuizing bracht een ruimere werkplaats en voldoende parkeergelegenheid met zich mee. Op onze nieuwe locatie hebben we ook besloten om onze naam te veranderen naar Verbart Eco-Instal, waarmee we onze focus op de duurzame markt meer dan ooit benadrukken.

Als onderdeel van deze verandering hebben we in 2018 afscheid genomen van loodgieters- en dakwerkzaamheden. Onze werkzaamheden zijn nu voornamelijk gericht op luchtbehandeling, zonnepaneleninstallaties, laadpalen, airco’s en warmtepompinstallaties.

Ons team bestaat uit 13 vaste medewerkers, ondersteund door een aantal vaste ZZP’ers, en natuurlijk Koos en Marien, wiens passie voor duurzame innovatie en techniek ons blijft inspireren.

Scroll naar boven
×

Op zoek naar een leuke baan?
Neem contact met ons via WhatsApp of ga naar onze werkenbij pagina. Klik op ons logo hieronder om ons een WhatsApp bericht te sturen. 

×